Verantwoord bouwen

Met het oog op de toekomst heeft verantwoord bouwen de voorkeur. Klies & Jozef bouw heeft ruime ervaring in verantwoord bouwen en het gebruik van ecologische en duurzame materialen. Verantwoord bouwen betekent naast energiezuinig bouwen dat we rekening houden met materiaal (herkomst en milieu impact) en met de menselijke impact van bouwen.

Vele materialen, die we gebruiken zijn milieuvriendelijk gemaakt, komen bij voorkeur uit Europa (korte transport lijnen). Bijvoorbeeld Douglas hout uit Duitsland is net zo goed als Meranti maar heeft minder negatieve milieu impact.

Materiaal is bij voorkeur 100% recyclebaar en wordt door gespecialiseerde leveranciers aan Klies & Jozef bouw geleverd. Nog een voorbeeld: Pavatex isolatiemateriaal is 'gezonder'om mee te werken en van gerecycled materiaal gemaakt. Tevens heeft het een hogere isolatiewaarde voor o.a. stralingswarmte dan bijvoorbeeld glaswol.

Klies & Jozef bouw heeft de nodige kennis op het gebied van energiezuinig bouwen zoals het gebruik van warmtepompen en zonnecollectoren en wij adviseren over isolerende materialen, houtsoorten, verwarmingsmogelijkheden en glassoorten.

De menselijke kant van verantwoord bouwen zit voor Klies & Jozef bouw in een goede arbeidsrelatie met onze medewerkers, omgang en communicatie met de buurt, werken met materialen die beter zijn voor de gezondheid en transparantie naar alle partijen in het project over prijzen, tijdsplanning, afspraken nakomen e.d.


Duurzame projecten

Nieuwbouw 2 onder 1 kapwoning
Broeckgouw Volendam
NB woning Fam. Van de Lustgraaf
Westzaan
Nieuwbouw zorgboerderij 'Ons Verlangen'
Broekergouw 8 Zunderdorp
Woonboerderij Pruim
Atjehgouw 2a Broek in Waterland
Nieuwbouw woning Lambij
Noordeinde 26 Landsmeer
Nieuwbouw woning 'Schermer Wouters'
Dorpsstraat Holysloot
Boerderij Tijmstra en Van Schip
Achterdichting Katwoude