Geschiedenis

Na een lange samenwerking bij een bouw- en aannemingsbedrijf besloten de geboren en getogen Volendammers Jaap Tol (Klies) en Piet Veerman (Jozef) op 7 november 1995 samen een bedrijf op te richten. Samen hadden ze alle kennis en ervaring opgedaan om een succesvolle onderneming te runnen.

Als naam werd gekozen voor Klies & Jozef Bouw. De namen ‘Tol’ en ‘Veerman’ en ook hun voornamen Jaap en Piet zijn in Volendam meer regel dan uitzondering en dus besloten ze het bedrijf te noemen naar hun bijnamen, waaronder ze in Volendam bekend zijn.

Klies & Jozef Bouw hield zich in eerste instantie vooral bezig met kleine projecten in de particuliere sector, zoals erkers, aanbouwen en vrijstaande woningen. Al snel werd het werk voor de twee teveel en werd de ene na de andere werknemer aangenomen. Hierdoor konden ook grote opdrachten worden gerealiseerd, waardoor men ze ook wist te vinden voor grotere bedrijfspanden en later ook complete woningbouwprojecten. De verscheidenheid aan projectsoorten en –omvang is tot op heden onveranderd gebleven.

Inmiddels is Klies & Jozef Bouw uitgegroeid tot een middelgroot bouw- en aannemingsbedrijf met 18 goed geschoolde en ervaren medewerkers, waaronder aannemers, uitvoerders en leermeesters.